Klinikai vizsgálatok

A Linerin Complex krém fejlesztését követően készítményünket klinikai vizsgálatoknak vetettük alá, 
hogy igazolhassuk használatának biztonságosságát és hatásosságát.

Linerin Complex Krém

Szegedi Tudományegyetemen végzett tudományos vizsgálatok

A Linerin Complex első klinikai vizsgálatát 2019 őszén Prof. Dr. Kemény Lajos Professzor Úr, MTA levelező tagja, a Szegedi Tudományegyetem SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika igazgatója irányítása alatt végezték a nemzetközi kutatások terén is méltán híres intézet kutató munkatársai.

A vizsgálat elsődleges célja, a készítmény biztonságosságának értékelése, másodlagos célja a kozmetikai tolerálhatóság igazolása, bőrpirosodás, duzzanat, viszketés és hámlás mértékének vizsgálata, allergizáló hatás vizsgálata és az esetlegesen felmerülő nemkívánatos hatások értékelése volt.

„Klinikai Vizsgálati jelentés” megállapításai az alábbiak voltak:

Kozmetikai értékelés – használati teszt: A kozmetikai értékelés 21 esetben nagyon jónak, míg 19 esetben kiválónak minősítette a kozmetikai eredményt.

Nemkívánatos események/ Használati teszt: A használati teszt folyamán nem jelentettek nemkívánatos eseményt.

Összegzés: A jelenleg forgalomban lévő rovarcsípés elleni termékek száma korlátozott, és mindegyikük csak egy, vagy két kellemetlen hatását kezeli a csípés következtében létrejövő kórképnek. Ezek a készítmények általában 1-3 különböző típusú hatóanyagot tartalmaznak. A vizsgált készítmény, a Linerin Complex krém komplex hatást fejt ki, a benne lévő aktív komponensek révén képes csökkenteni a viszketés érzését, a gyulladáscsökkentő ágensek révén csökkenti a gyulladást, az antiszeptikus összetevők révén mérsékli az elfertőződés kockázatát, és a bőrregeneráló összetevők révén csökkenti az esetlegesen kialakult hámsérülés körüli bőr kiszáradásának kockázatát, és gyorsítja a bőr regenerációját és gyógyulását.

Hatásossági elemzés – másodlagos végpontok összegzés: Valamennyi rögzített rovarcsípés után alkalmazták a vizsgálati készítményt az önkéntesek. A viszkető és égő érzés valamennyi kezelt önkéntesnél elmúlt a kezelést követően, de emellett nem okozott irritációt. Azon önkéntesek, akiknél rovarcsípés történt a vizsgálat folyamán elégedettek voltak a csípés gyógyulásának mértékével és a kozmetikai eredménnyel. Az önkéntesek kozmetikai szempontból nagyon jónak vagy kiválónak értékelték a vizsgálati készítményt. Valamennyi önkéntes kényelmesnek találta a készítmény használatát, illetve senkinek sem adódtak nehézségei a használattal. 

Gibraltárban végzett tudományos vizsgálatok

Mivel a Linerin Complex krém az Európai Unió több országában is forgalmazásra kerül, fontos volt olyan klinikai vizsgálatot is végezni, melyben három féle bőrtípusú önkéntes kísérleti alany is szerepel. A különböző humán rasszokhoz tartozó embereknek nem teljesen azonos bőrük szerkezete. Szakirodalmi források szerint is jelentő különbségek lehetnek a bőr különböző rétegeinek a szerkezetében, vastagságában és tulajdonságaiban. A felhám, irha, bőralja, a zsírszövet és faggyúmirigyek felépítésében, működésében is vannak különbségek, melyek befolyásolhatják egy külsőleges készítmény hatásosságát.

Ezen okok miatt végeztünk klinikai vizsgálatot a három talán legnagyobb számú és különböző bőrtípusú, europid, afroid és mongoloid rasszokon.

A tudományos kutatást Dr. Kayron Eric Pozo és munkatársai végezték.

A vizsgálat elsődleges célja a készítmény biztonságosságának felmérése volt ellenőrzött klinikai körülmények között.

A vizsgálat másodlagos célja a kozmetikai tolerálhatóság megerősítése a bőrpír, duzzanat, viszketés és hámlás mértékének vizsgálata, allergenitás vizsgálata, a potenciálisan felmerülő nemkívánatos hatások értékelése. Az önkéntes alanyok közül 20-20-20 kaukázusi, észak-afrikai és ázsiai volt.

A vizsgálat során az erythema (bőrpír) pontszám, a hámlási pontszám, a viszketési pontszám és a duzzanat pontszáma jelentősen csökkent – rassztól függetlenül – az első látogatástól az utolsó látogatásig.

A vizsgálatban részt vevő alanyok – ugyancsak rassztól függetlenül – nem tapasztaltak semmilyen érzékenységet, irritációt a kezelt bőrön. A készítmény használata óta semmilyen komolyabb panasz nem érkezett.

A kozmetikai hatás a résztvevők alapján jó vagy kiváló. A kozmetikai hatás a résztvevők alapján jó vagy kiváló. A vizsgálatban résztvevő önkéntesek elégedettek voltak a készítménnyel.